Banka Borcu Ödenmezse Hapis Cezası Gelir Mi?

Banka borcu ödenmezse hapis cezası gelir mi? Banka borcu ödenmezse hapis cezası yer miyim? Borçlar ödenmezse hapis cezası çıkar mı?

Günümüzde bankalar ile çalışmayan insan sayısı oldukça azdır. Durum böyle olduğunda da bankalar ile problem yaşayan insan sayısı da bir o kadar çoktur. Kısacası banka ile problem yaşamayan insan sayısı da azdır. Bu kişiler bankaların ürünlerini kullanırken problem yaşayabilir ve ödemelerinde aksama olabilir. Bu tarz durumlarda yaptırımlar ne olur? Durum böyle olunca da insanların aklına banka borcu ödenmezse hapis cezası gelir mi sorusu geliyor. Banka borcu ödenmediğinde hapis cezası var mı? Banka borçları için hapis cezası olur mu? gibi sorularınıza yanıt bulacağınız makalemizi sonuna kadar okuyabilirsiniz.

Banka Borcu Ödenmezse Hapis Cezası Olur Mu?
Öncelikle bankaların yasal takip sürecinde olup olmadığınızı bilmeniz gerekiyor. Bir bankaya olan borcunuz ödenmemiş ve yasal takibe girmişse banka sizi çok yakında arayacak demektir. Belki de üzerinden zaman geçmiş bir borç için sizi bir varlık şirketi de arayabilir. Bu gibi durumlarda soğukkanlı olmak her zaman avantajlı olacaktır. Banka veya avukat sizi aradığında sizden 7 gün içerisinde borcunuzu ödemenizi isteyecektir. Bu görüşme esnasında ödeme gücünüz olmadığını ve taksit seçeneklerinin olup olmadığını sorabilirsiniz. Eğer banka veya avukat borcunuza taksit seçeneği sunarsa, belirlenen tarihlerde ödemenizi yaparsanız sorun yaşamayacaksınız demektir.

Ancak bu işlemlerin hepsini yaptınız ve hala daha borcunuzu ödeyemiyorsanız avukat mal varlığınızı sorgulamaya gidecek ve üzerinizdeki mal varlığını öğrenerek borcu bu şekilde tahsil etmek isteyecektir. Eğer üzerinizde herhangi bir taşınmaz yoksa ve sigortalı çalışansanız da banka maaşınıza haciz koyduracaktır. Bu tutar maaşınızın 4’te 1’ini geçmeyecek şekilde belirlenir ve aylık olarak maaşınızdan kesilir.

Ancak sigortalı bir işiniz ve maaşınız yoksa ve banka bu şekilde de sizden borcunu tahsil edemiyorsa yine de korkulacak bir durum olmadığını söyleyebiliriz. Banka borcunuzun ödenmemesi sebebi ile kimse sizi özgürlüğünüzden alıkoyamaz. T.C. Anayasasının 38. Maddesinin 8. Fıkrasında belirtildiği gibi “Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz” ibaresi yer almaktadır.

“Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz”

Dikkat: Bu noktadan sonra hemen rahatlamayın! Eğer banka ile bir anlaşma yaptıysanız ve okumadan önünüze koyulan kağıtlar imzaladıysanız bu durumlar hapis cezasını beraberinde getirebilir. Onun için ödeme zorluğu yaşasanız bile önünüze koyulan hiçbir belgeyi okumadan imzalamayın. Banka çalışanı bu yapılandırma için gibi sözler kullansa dahi kendiniz okuyun ve mantıksız gelen bir nokta varsa mutlaka avukatınıza danışın! İçeriğini bilmediğiniz kağıtların altına avukata danışmadan asla imza atmayın!

İlginizi Çekebilir:İşsizlik Maaşı ne kadar? Nasıl hesaplanır?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doğum parası nasıl alınır? Nasıl Hesaplanır
Kefilsiz ve Gelir Belgesiz Kredi İşlemleri
Genç girişimci desteği şartları ve yaş hesaplama
Rapor parası alma şartları, hesaplama formülü ve bankaya yatma zamanı
Rehinli – İpotekli araç satışı nasıl yapılır?
Ehliyetsiz araç kullanma cezası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yekma.com | © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.